Впроваджуються нові штрафи за порушення правил дорожнього руху

шаблоныjoomla
Впроваджуються нові штрафи за порушення правил дорожнього руху, Юрист Луцьк

З ухваленням закону про введення в Україні автофіксації порушень ПДР впроваджуються також і нові штрафи, повідомляє autocentre.ua

Згідно з прийнятим Верховною Радою 14 липня законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно вдосконалення регулювання стосунків у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” вносяться зміни до адміністративного Кодексу України, в якому, власне, і встановлені нові розміри штрафів.

Для виключення суб’єктивізму при винесенні постанов, що провокує корупційну складову у визначенні розміру стягнення, в новій редакції адмінкодексу, що стосується відповідальності за порушення у сфері дорожнього руху, прибрана “вилка” штрафів – мінімальний і максимальний. Відтепер за усі порушення ПДР встановлений чітко фіксований штраф – у розмірі мінімальної суми, яка застосовується в доки ще діючій редакції адмінкодексу (див. таблицю).

Важливо відмітити, що при цьому “вилка” штрафів залишилася в усіх інших статтях адміністративного Кодексу України, які не стосуються відповідальності у сфері дорожнього руху. На думку багатьох досвідчених вітчизняних юристів, застосовувати різний принцип визначення відповідальності (з чітко фіксованими штрафами і “вилкою” штрафів) в одному документі – неприпустимо.

Проте, нардепи не послухали поради юристів, адже вищезгаданий закон – досить важливий в реформуванні МВС і його треба було обов’язково прийняти, як бачимо – незважаючи на умовності…

Ухвалений закон набуває чинності з моменту його публікації в урядових ЗМІ. Але до цього його повинен опрацювати Секретаріат Верховної Ради (на це відведено 10 днів), потім – передати на підпис Главі ВР (повинен підписати протягом 5 днів) і потім – вже віддати на підпис Президентові України (відведено ще 15 днів). Тобто, закон і нові штрафи можуть вступити в дію впродовж місяця.

 

http://yurincom.com

Read 1605 times Last modified on П'ятниця, 14 серпня 2015 15:00
http://mpkregion.ru/
Матвіюк Наталія Ростиславівна

Website: www.yur.org.ua Email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

НОВИНИ

Приєднуйтесь до соцмереж

Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер: