Відтепер чиновники більше не вимагатимуть довідок та виписок

шаблоныjoomla
Відтепер чиновники більше не вимагатимуть довідок та виписок, Юрист Луцьк, Адвокат Луцьк

Відтепер чиновники більше не вимагатимуть довідок та виписок

 1 жовтня 2015 року сплив термін виділений представникам райдержадміністрації та центрів надання адміністративних послуг для підключення до реєстрів нерухомості та підприємців. Відсьогодні чиновники не мають права вимагати від заявника довідок, витягів і виписок. Як пояснив Міністр юстиції, Павло Петренко:

1 жовтня, сплив термін виділений представникам райдержадміністрації та ЦНАПів для підключення до реєстрів.

Від завтра чиновники не мають права вимагати від заявника довідок, витягів і виписок.

Усю інформацію вони можуть отримати безпосередньо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Представники місцевої влади мали достатньо часу, щоб раз і назавжди позбавитися від гори непотрібних папірців та спростити життя мільйонам українців. Та більшість цією можливістю, на жаль, не скористалися.

Станом на 30.09.2015 до майнового реєстру підключено трохи більше третини центрів надання адміністративних послуг та лише кожна десята РДА. До бізнес реєстру підключилося ще менше – 84 райдержадміністрації, або 17% від усієї кількості, й жодного ЦНАПу.

Як ми й попереджали, із завтрашнього дня Уряд жорстко поставить питання щодо персональної відповідальності місцевих чиновників, які не забезпечили підключення та ліквідацію бюрократії й корупції.

А долю тих, хто займає виборні посади, вирішать виборці. Благо, вибори не за горами.

Побачити, хто підключився до реєстрів і хто хоче створити комфортні умови при отримання сервісів, а хто бажає й далі брати хабарі можна на інтерактивній карті на сайті Мін’юсту.

“Як ми й попереджали, Уряд жорстко поставить питання щодо персональної відповідальності місцевих чиновників, які не забезпечили підключення та ліквідацію бюрократії й корупції. А долю тих, хто займає виборні посади, вирішать виборці. Благо, вибори не за горами”- зауважив міністр.

Побачити, хто підключився до реєстрів, можна на інтерактивній карті на сайті Мін’юсту. 

Нагадаємо, з  1 жовтня 2015 року отримання відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно буде здійснюватися виключно в електронній формі. Державна судова адміністрація вирішила нагадати про це судам.

Як повідомляє "ЗіБ" з посиланням на Судову владу, це передбачено постановою Кабміну від 24 грудня 2014 №722 (зі змінами) і стосується ряду посадових осіб органів державної влади, судів, нотаріусів, адвокатів тощо. Так, відповідно до постанови №722 до 1 жовтня 2015 р. до укладення договору про надання доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та отримання електронного цифрового підпису для роботи з Реєстром суди, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи доходів і зборів, органи Служби безпеки та інші органи державної влади (посадові особи) мають право отримувати інформаційну довідку з Реєстру у паперовій формі.
Державна судова адміністрація України наголошує на необхідності вжиття організаційних заходів для отримання доступу до зазначеного Реєстру.
Інформація щодо порядку підключення до Реєстру розміщена на офіційному веб-сайті державного підприємства "Національні інформаційні системи".

http://www.radako.com.ua

http://zib.com.ua

Read 2275 times Last modified on Вівторок, 06 жовтня 2015 12:57
http://mpkregion.ru/
Матвіюк Наталія Ростиславівна

Website: www.yur.org.ua Email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

НОВИНИ

Приєднуйтесь до соцмереж

Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер: