Раді запропонували спростити доступ до безоплатної правової допомоги

шаблоныjoomla
Раді запропонували спростити доступ до безоплатної правової допомоги
У Раді зареєстровано урядовий законопроект № 3044 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання.
 
Документ передбачає численні зміни до Закону «Про безоплатну правову допомогу».
 
Пропонується включити до послуги з надання безоплатної правової допомоги надання правового висновку.
 
Також збільшується кількість суб'єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу. Згідно з законопроектом до таких суб'єктів додаються:
 
- внутрішньо переміщені особи;
 
- громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб;
 
- особи, засуджені до покарання у виді довічного позбавлення волі, позбавлення волі на певний строк, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі.
 
Крім того, уточнено деякі інші категорії суб'єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу. Наприклад, особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму (в чинній редакції дохід повинен бути нижчий суми прожиткового мінімуму).
 
У Законі «Про безоплатну правову допомогу» пропонується закріпити ряд повноважень Координаційного центру з надання правової допомоги.
 
У законопроекті вказується, що Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги є юридичними особами публічного права. Виключений територіальний принцип діяльності Центру.
 
У повноваження Центру пропонують включити моніторинг якості надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги.
 
Проектом встановлено, що у разі потреби Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги може укласти договір з адвокатом, включеним до Реєстру адвокатів, про надання безоплатної вторинної правової допомоги окремому суб'єкту (зараз договір може бути укладений тільки з адвокатом, включеним до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу).
 
Також законопроект передбачає збільшення підстав заміни адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Зазначається, що адвокат може бути замінений за рішенням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
 
Крім того, передбачено зміни повноважень Міністерства юстиції у сфері надання безоплатної правової допомоги.
 
Законопроектом встановлено також зміни в Закон «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Передбачено, що інформація з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування використовується також для надання безоплатної вторинної правової допомоги.
 
 
 
Джерело: http://sud.ua
Read 1562 times Last modified on Четвер, 17 вересня 2015 09:46
http://mpkregion.ru/
Матвіюк Наталія Ростиславівна

Website: www.yur.org.ua Email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

НОВИНИ

Приєднуйтесь до соцмереж

Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер: